Haber

Engin Özkoç, Eyt’le İlgili Çelişkili Açıklamalara Dikkat Çekti: “Erdoğan’ın Dediğini Bakan Reddediyor, Grup Başkan Yardımcısı Bakanın Dediğini Yalanlıyor”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, iktidar temsilcilerinin emeklilik yaşı (EYT) konusunda hep farklı konuştuklarını belirterek, “Erdoğan ne dedi bakan bakanı yalanlıyor, grup başkan yardımcısı da ne diyor yalanlıyor. diyen bakan, Erdoğan’a soralım, EYT’lilerin talebi nasıl karşılandı?” Gerçekten kredi çeken EYT’lilerin önünde bir teklif var mı? Taleplerin nasıl karşılandığını bilmek istiyoruz” dedi.

Engin Özkoç, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümetin EYT sorununu yılbaşından önce çözme sözü verdiğini hatırlatarak, “Yönetmelik yok. Bugün Erdoğan, ‘EYT’lilerin taleplerini yerine getirdik, sözleşmeli kadrolara aldık’ dedi.Çalışma Bakanı Vedat Alım, ‘EYT Meclis’te, milletvekillerinin isteğiyle, biz yaparız’ dedi. geleceği takip etmemek Mart’ta biter diye düşünüyorum.” AKP Grup Başkanvekili Sayın Akbaşoğlu, “Maaşlar en geç Mart’ta ödenecek” dedi. Küme Başkan Yardımcısı ise söylediklerini yalanlıyor.

Erdoğan’a soralım; EYT’lilerin talebi nasıl karşılandı? EYT’lilerin askerlik ve doğum borcu… EYT’liler gerçekten evlerini, arabalarını satmadan, kredi çekmeden önce bir teklif alıyorlar mı? Taleplerin nasıl karşılandığını bilmek istiyoruz” dedi.

Özkoç, “Mart’ta yasa çıkacak mı, Mart’ta EYT’lilere maaş ödenecek mi? Biliyorsunuz bu iş Aralık’ta bitecekti, neden bitmedi öğrenmek istiyoruz. En az 3 ay” EYT’lilerin emekli aylığı ortadan kalktı. Bu mağduriyet giderilecek mi? Bilmek istiyoruz. Buradan hükümete sesleniyoruz; EYT yönetmeliğini bir an önce Meclis’e getirin. Meclis bir gün içinde çıkaracak.” dedim.

erzinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu