Haber

Diyarbakır 1 Mayıs’a hazır: ‘Hükümete mesajımızı vereceğiz’

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın bu yıl Dağkapı Meydanı’nda kutlanacak olan 1 Mayıs’ı gözaltı ve tutuklamalarla başlıyor. Amed Emek ve Demokrasi Platformu da işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs için hazırlıklarını tamamladı. Diyarbakır merkezli operasyonların kınanacağı, seçim güvenliğine ilişkin kaygıların giderileceği miting alanında personel ve işçilerin taleplerinin, deprem anı ve sonrasında yaşanan aksaklıkların, barış ve kardeşlik taleplerinin haykırılması bekleniyor. seslendirildi

‘MESAJIMIZI HÜKÜMETE VERECEĞİZ’

Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, “1 Mayıs’ta Diyarbakır’dan hükümete mesajımızı vereceğiz” diyen Zülküf Güneş, işçi ve emekçilerin azalan maaşlarının düzeltilmesi ve maaşlara zam yapılması gerektiğini söyledi. yoksulluk sınırının üstünde.

İşçi ve emekçi haklarının sadece ekonomik alanda değil toplumsal alanda da geriletildiğini belirten Güneş, “Kamuya alımlarda liyakatın esas alınmasını istiyoruz. işçi, emekçi ve örgütler güçlü ama ne yazık ki kent genelinde sivil toplum kuruluşlarına da yayılan bir gözaltı dalgasıyla karşı karşıya kaldık.”Seçim yolunda böyle bir operasyonun gerçekleşmesi kentte tedirginliği artırdı. Seçimlerin şeffaf bir şekilde demokratik bir ortamda yapılmasını istiyoruz. 1 Mayıs’ta taleplerimizi dile getireceğiz” dedi.

‘DAĞKAPI MEYDANI’NA ÖZGÜRLÜKTEN KATILAN HERKESE DİLİYORUZ’

Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten ve özgürlükten yana herkesi Dağkapı Meydanı’na davet eden Güneş, taleplerini şöyle dile getirdi: “Halkın mesken ihtiyacını karşılayacak bir kent modeli, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu, özgürlüğün egemen olduğu bir ülke. Düşünce ve konuşmanın hata olarak görülmediği, insanların düşüncelerini rahatça ifade edebilecekleri bir ortam, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasını, kimsenin kimliğinden dolayı ötekileştirilmediği bir yaşam istiyoruz. , inanç, cinsiyet, cinsel yönelim.Grev hakkının işçiler için yasal bir zemine oturtulmasını, personel ve işçi taleplerinin kabul edildiği bir yer verilmesini istiyoruz.Toplu sözleşme devri istiyoruz.”

haber-afsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu