Bir Devrin Sona mı Geldi? Tezahür Etmenin Aslında Zararlı Olduğu Kanıtlandı
Yapılan araştırmalara göre, düşünerek ve hayal ederek istedikleri her şeye sahip olabileceklerini düşünen kişilerin iflas etme olasılıkları daha yüksek. Gelin bugün bu durumun tezahür edenler için ne anlama geldiğini hep birlikte inceleyelim…?
Kaynak:https://www.dailymail.co.uk/sciencete…
Tezahür etme, rastgele bir arzuyu niyetten gerçeğe dönüştürmek için yapılan bir eylemdir.
Kulağa ne kadar hoş gelse de uzmanların daha sonra yaptığı araştırmalar, bu hamleyi gerçekleştirenlerin riskli yatırımlar yapma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.
Tezahür eden kişiler son derece iyimserdir ve gelecekte daha başarılı olacaklarına inanırlar ancak her zaman iyimser olmak ve dikkatsiz kararlar vermek korkunç sonuçlara yol açabilir.
Hayatta sadece olumlu şeylere odaklanmak ve güçlü hissetmek, olumsuz şeylerin hafife alınmasına yol açabilir.
Hayatlarının kontrolünün kendilerinde olduğunu düşünen bu bireyler, planlarıyla ilgili finansal araştırma yapmak yerine en iyisini ummayı tercih ettikleri için iş hayatlarında başarılı olma ihtimalleri düşüktür.
Yapılan bir araştırmada manifesto hazırlayan 375 kişilik bir gruba, manifestoyla ilgili verilen sözlere 10 kişiden ne kadarının katıldığı soruldu.
Bu ankete verilen cevaplar bireylerin ekonomik durumları dikkate alınarak analiz edilmiştir.
Katılımcıların açık ölçeğe girdikleri her puanla iflas oranları yüzde 40 arttı. Bunun nedeni ise manifesto veren katılımcıların kısa vadeli yatırım yapma ve pervasızca risk alma olasılıklarının daha yüksek olmasıydı.
Hızlı olma ve manifesto yapma isteği sosyal medyada büyük bir trend olsa da uzmanlar bunun ne kadar riskli olduğu ve iflasa yol açabileceği konusunda uyarıyor.